Altijd bereid om iemand te helpen

“Als jij het uitlegt dan snap ik het.”

Ondersteunen, helpen en iemand iets leren doe ik al mijn hele leven. Daarom ben ik altijd bezig om kennis te vergaren en mezelf verder te ontwikkelen.

Het werd niet altijd gewaardeerd dat ik apparaten tot de laatste schroef uit elkaar haalde. Ik móest weten hoe het werkte. Dat gaf me na jaren natuurlijk veel kennis van materialen en ervaring met gereedschap. Ik hield me bezig met oude ambachten zoals hout draaien en rieten stoelmatten vlechten. Galvaniseren van kleine grillige voorwerpen met koper en zilver vond ik ook heel interessant. Dat was natuurlijk hobbymatig. Om de spreekwoordelijke boterham te verdienen werd ik monteur kunststof ramen en kozijnen. In 1989 werd ik gevraagd als technisch adviseur bij een bouwbeslag groothandel.

In deze buitendienst functie maakte ik kennis met kleine en grote bedrijven. Het timmerfabriekje aan huis maakte een paar kozijnen per week tegenover de grote jongens die er honderden fabriceerden. Toch waren ze allemaal uniek in hun werk en met hun product. Door de demo’s die ik verzorgde op de werkvloer bleef ik de ontwikkelingen volgen. Mijn dienstverlenende instelling resulteerde vrijwel altijd in een goed advies.

In de jaren negentig volgde ik opleidingen en trainingen op gebied van digitale informatie. Als cursusleider Microsoft Windows en Office heb ik veel geleerd. Ik hielp bij het opzetten en onderhouden van uitgebreide schoolplanningen en accountants rapportages in Excel. In de avonden verzorgde ik ook cursus voor particulieren. Een cursist, een senior van tachtig, zal ik niet snel vergeten. De man wilde zich Excel eigen maken om zijn privé boekenbibliotheek digitaal te inventariseren. Het is hem gelukt binnen de normale cursusduur, zonder computerervaring, en dat aan het begin van het digitale tijdperk.

Vervolgens werd business software betaalbaar voor het MKB. Mijn bijzondere interesse voor database beheer kwam goed van pas in de opleidingen van Exact, SAP en Unit4 bedrijfssoftware.

Door een gedwongen afscheid van mijn werk veranderde mijn leven. Vanaf dag één zocht ik een zinnige invulling en vond die in vrijwilligerswerk. Dorpsgenoten ondersteunen bij het ordenen van hun administratie en inrichten van het huishoudboekje. Jammer genoeg speelde schuldenproblematiek vaak een overheersende rol. Ik vond het waardevol om me te verdiepen in de achterliggende redenen. Oprecht begrip tonen voor de situatie en luisteren geeft de hulpvrager weer kracht. Samen vind je al snel oplossingen waardoor de neerwaartse spiraal wordt omgekeerd.

Iedereen heeft unieke talenten. De maatschappij maakt het vaak niet gemakkelijk om die te ontplooien. Ik heb me als doel gesteld om samen te zoeken naar de mogelijkheid om het talent een financiële basis te geven. Mijn talent is de positieve benadering van situaties en denken in oplossingen. Ervaringen uit de analoge tijd en kennis van de digitale informatie voorziening maken mijn positie sterk.
Ik ben eerlijk en open. Mijn werk doe ik met volle inzet. Dat zit mijn familie in de genen en dan wordt het vanzelfsprekend.

Een oriënterend gesprek geeft altijd nieuw inzicht. Spreekt mijn zienswijze je aan, dan nodig ik je uit om contact op te nemen met mij.